1. Cadrul metodologic STEAM.

Ce este, cum se aplică și cum este analizat fiecare dintre pilonii acestuia.

Rezultatul se referă la crearea unui cadru metodologic STEAM (Ghid) care include ce este, cum se aplică, cum este analizat fiecare pilon al STEM, cum ARTA conectează partea tehnocratică a STEM cu cultura prin secțiuni de predare interdisciplinare.

Ghidul constă în:

a) cercetare în fiecare țară parteneră (Grecia, Turcia, România, Italia și Lituania) intitulată ""Coupling Art with Science and Technology, STEAM Educational Practices in the Face of Technological Development"". Raportul prezintă atât situația comparativă, cât și situația pe țară cu ajutorul unor schițe, tabele etc.

b) definirea Cadrului Teoretic - Metodologie - Practici educaționale STEAM, beneficiile modelului STEAM în educație, caracteristicile cunoștințelor digitale generale și înțelegerea cărora sunt necesare pentru a putea pune în aplicare acțiunile (metode și tehnici) pentru realizarea obiectivului lor.

c) metoda de aplicare a practicilor educaționale STEAM pentru fiecare etapă, cu accent pe aspectele și elementele care ar trebui să fie

d) importanța, analiza și aplicarea metodologiilor și abordărilor educaționale ale învățării bazate pe jocuri (învățarea bazată pe proiecte) și învățarea bazată pe finalizarea unui proiect (învățarea bazată pe proiecte). Versiunea finală a cadrului metodologic (ghidul) este tradusă în limbile partenerilor și în limba engleză. Direcția de învățământ primar din Arta a tipărit 75 de exemplare în limba engleză care au fost trimise agențiilor și organizațiilor care se ocupă de STEAM (părțile interesate) din diferite țări europene.

2. Platformă integrată de învățământ la distanță

pentru profesorii care doresc să studieze STEAM

Rezultatul se referă la crearea unei platforme electronice de informare și formare la distanță pentru formatorii / profesorii care doresc să se ocupe de partea STEAM (platforma este dezvoltată cu logica software-ului open-source). Concret, acesta include dezvoltarea și susținerea sistemului electronic de servicii educaționale interactive, care oferă o soluție completă pentru gestionarea și monitorizarea procesului educațional. În cadrul celui de-al doilea rezultat intelectual al proiectului, sunt incluse în mod clar dezvoltarea materialului educațional respectiv de către partenerii consorțiului, precum și un manual de utilizare a platformei. Conținutul educațional care va fi dezvoltat pentru nevoile platformei este interactiv, caracterizat prin varietate, oferă oportunități pentru o navigare ușoară și pune accentul pe asigurarea înțelegerii și a participării active. Acestea sprijină abordarea interdisciplinară a cunoașterii și sporesc învățarea exploratorie și colaborativă. Nicăieri monitorizarea nu este considerată o formare suficientă sau completă prin simpla descărcare sau simpla citire a documentelor digitizate postate (word, PDF etc.).

Platforma, materialele de formare și manualul de utilizare sunt disponibile în limbile partenerilor, precum și în limba engleză. Platforma sa de gestionare generală va fi Centrul de Dezvoltare din Tesalia, în timp ce în fiecare partener al proiectului este numit un administrator local (administrator local). În cele din urmă, platforma include o bibliotecă electronică de resurse educaționale (e-Library) care permite o utilizare și o comunicare bidirecțională între cursant și formator. Formatorul are posibilitatea de a partaja fișiere cu utilizatorul, stocând documente de orice format electronic (word, excel, ppt, pdf, epub, html etc.), precum și alte fișiere care contribuie la responsabilizarea utilizatorului, la dezvoltarea profilului său profesional, la îmbunătățirea calității muncii sale și/sau la evidențierea mai eficientă a rezultatelor acesteia. Este un spațiu de comunicare bidirecțională, deoarece utilizatorul are posibilitatea de a ""încărca"" fișiere solicitând feedback-ul instructorului. Utilizarea bibliotecii personale este bidirecțională: pe lângă bibliografia sugerată și conținutul educațional deschis (Open Education Resources) care este localizat, sugerat și ""încărcat"" de către instructor, este prevăzută și posibilitatea de ""încărcare"" a fișierelor de către utilizator.

3. Scenarii educaționale

de predare folosind practici educaționale STEAM

Rezultatul se referă la dezvoltarea și crearea de scenarii educaționale de predare folosind practici educaționale STEAM. Fiecare partener a dezvoltat și a creat de la început scenarii de instruire pentru fiecare dintre cei cinci piloni principali ai STEAM: 1. S is for Science 2. Știința este pentru tehnologie 3. E de la Engineering Sciences 4. Α este pentru Arte (Art) 5. Fiecare partener a elaborat în cele din urmă 15 scenarii de predare, iar toți partenerii au elaborat împreună 90 de scenarii de predare (18 pentru fiecare pilon).

Rolul pilonilor STEAM este în principal de a selecta caracteristicile fiecărui pilon care pot fi integrate în procesul de predare și de a implica profesorii în mod constructiv și de a alege metodele de predare. Partenerii au avut ocazia, în funcție de cunoștințele lor, să dezvolte caracteristicile educaționale și tehnice ale scenariilor de predare, în raport cu programa școlară din țara lor.

Se înțelege că efectele acestui rezultat intelectual special vor fi imediate:

A. În automatizarea proceselor zilnice

B. În construirea de soluții într-un mod natural și, prin urmare, în rezolvarea problemelor

C. În planificarea și implementarea soluției și indirect A. Alfabetizare tehnologică B. Dezvoltarea gândirii algoritmice C. Creativitate.